Doradca ds. żywienia / konsultant

Należy do najbardziej przyszłościowych zawodów, zarówno pod względem szans na zatrudnienia, jak i wysokości zarobków. Powstał na fali rosnącego zainteresowania zdrowym trybem życia i wyglądem. Na wizytę u wziętego doradcy trzeba czekać nawet parę tygodni. Praca doradcy polega na przygotowywaniu klientowi diety oraz dodatkowych zaleceń (np. ruch, gimnastyka). Doradca poznaje styl i tryb życia klienta, stan zdrowia, upodobania kulinarne, wcześniejsze eksperymenty z dietą itd.
Doradca żywieniowy w stolicy zarabia od 500 do 1500 zł miesięcznie za opiekę nad jedną osobą. Prowadzenie jednego pacjenta przez rok to gaża około 6000 zł.

Ramowy plan kursu:

  • Podstawy żywienia człowieka (składniki odżywcze, witaminy, minerały, rola wody w organizmie człowieka, gospodarka wodno-elektrolitowa)
  • Przemiana materii i wydatek energetyczny. Klasyfikacja i charakterystyka diet.
  • Diety alternatywne, plusy i minusy ich stosowania, m.in.: dieta Dukana, dieta kopenhaska i in.
  • Zasady układania jadłospisów.
  • Metody oceny stanu odżywienia i sposobu odżywiania.
  • Postępowanie dietetyczne w wybranych chorobach przewodu pokarmowego i układu krążenia
  • Przedsiębiorczość
  • Marketing tradycyjny i internetowy
  • Techniki sprzedaży

Czas trwania kursu 80 h

CERTYFIKAT W JĘZYKU POLSKIM, ANGIELSKIM I NIEMIECKIM

(honorowany na terenie UE)

Cena = 820zł/brutto (dotyczy kursów organizowanych w Katowicach, Dąbrowie Górniczej)
Cena = 1300zł/brutto (dotyczy kursów organizowanych w Gdańsku, Warszawie, Rzeszowie)
(w cenie ujęte wszystko co jest konieczne do ukończenia kuru min. opłaty za:  materiały, organizację egzaminu, organizację praktyk  )

Masz pytania dzwoń  570 417 254

Startujemy już w pierwszym tygodniu marca 2015  (Katowice, Dąbrowa Górnicza, Warszawa, Gdańsk, Rzeszów w godzinach wieczornych i weekendy)